REFORMACIJA – 500 let in še traja!

Krščanska adventistična cerkev iz Kočevja v sodelovanju s Knjižnico Kočevje je v mesecu oktobru izvedla niz predavanj pod skupnim naslovom “Reformacija: 500 let in še traja?

IMG_0616Na prvem predavanju je pastor Zmago Godina  spregovoril o začetkih in vzrokih reformacije, pri čemer je izpostavil stanje v tedanji cerkvi in Luthrov odziv na spoznanja do katerih se je v iskanju miru z Bogom dokopal v proučevanju Svetega pisma. In prav Sveto pismo je bilo v središču drugega predavanja, ko je predavatelj govoril o njegovem pomenu za reformacijo izpostavil pa je tudi verodostojnost in relevantnost Svetega pisma za naš čas.

V tretjem predavanju je spregovoril o naukih, ki so jih iz svetopisemskega korpusa izluščili reformatorji: Samo Sveto pismo, samo milost, samo vera, samo Kristus, samo  Bogu je slava. Ti nauki so predstavljali revolucionaren odgovor na večno človeško vprašanje: Kako naj se rešim, oz. kako naj se vrnem k Bogu?

V svojem četrtem in zaključnem predavanju pastor Godina je konstatiral, da še vedno ostaja velika razlika med rimokatoliško cerkvijo in protestantskimi cerkvami v pogledih na pota in načine odrešitve človeka. Zato je iz naslova REFORMACIJA – 500 let in še traja umaknil vprašaj.

Reformacija kot način reševanja stanja v neki organizaciji je še vedno boljša pot kot zavrnitev le-te. Zgdovina je pokazala, da sta se vedno ob zavračanju reformacije in vztrajanju na statusu quo zgodila spopad in razcep.

Na koncu predavanj organizatorji so povabili udeležence na naslednje dogodke v organizaciji Krščanske adventistične cerkve Kočevje. Že 16. decembra 2017 bo tradicionalno skupno prepevanje božičnih pesmi v prostorih cerkve v Podjentiškem naselju,  v februarju 2018 pa bo Šola boljšega življenja v prostorih
knjižnice.

 

 

Deli vsebino z vašimi prijatelji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja