Predpraznično veselje v Kočevju

V soboto, 20. decembra, so v prostorih Krščanske adventistične cerkve v Kočevju odmevali mili zvoki priljubljenih božičnih napevov. Pri tem malo drugačnem koncertu so sodelovali prav vsi navzoči. Vsakega leta ob adventnem času odmevajo znane pesmi z radia, televizije ter na večjih ali manjših koncertih. Tem, ki radi pojejo, pa si niso nikoli upali zapeti na glas, ali celo nastopati, je takšna prireditev, na kateri lahko združijo svoj glas z drugimi, pravo veselje in užitek. To je bilo čutiti tega večera v sicer skromnem, a vendarle svečanem ambijentu krajevne cerkve adventistov v Kočevju.Bozicno-petje-2014-2

Povezovalec in osrednji govornik pastor Zmago Godina je na začetku programa povedal, da veselje, ki ga delimo z drugimi, postaja večje. Da je temu res tako, je bilo čutiti z vsako nadaljnjo minuto sporeda. V priložnostnem božičnem nagovoru je med drugim poudaril, da je Božič praznik ljubezni in sicer tiste enosmerne, ki ne pričakuje in ne zahteva povračila. Svoje prispevke med pesmimi je popestril z zanimivimi nasveti, kako najbolj doživeto preživeti božične praznike: Kakor je Bog v svojem učlovečenju dal sebe, tudi mi naj bi, in to ne le na Božič, dali več pozornosti odnosom kot stvarem. Takšne so bile tudi ideje, kako naj bi nekomu namesto materialnih daril podarili kupone z našim časom, majhnimi uslugami, ali drugimi presenečenji, ki bi zahtevala od nas naš napor in čas. Krajevna cerkev Kočevje je vsakemu obiskovalcu tega koncerta podarila en izvod revije Čili in zdravi ter knjigo Jutranjice 2015.

Po končanem glasbeno-govornem programu so se navzoči še dolgo časa družili ob slastnih piškotih, ki so jih pripravile pridne roke vernic kočevske cerkve. V prijetnem pogovoru so bile v ospredju dobre želje za praznike in leto, ki prihaja.

Več fotografij z dogodka se nahaja na povezavi.

Deli vsebino z vašimi prijatelji!

Ena misel na “Predpraznično veselje v Kočevju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja